Motor

Voor motorrijlessen moet u minimaal 17 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor de motor of een rijbewijs B. Voldoe jij aan deze eisen dan kan jij bij motorrijschool Rijproces een proefles aanvragen. Dit kan snel en makkelijk via onze contactpagina of maandag t/m vrijdag tussen 10:00-17:00 op kantoor aan de stationsweg nr. 7-9 te Zwijndrecht. Dit is ook tevens het start- en eindpunt van de motorlessen. Wij adviseren elke leerling om met onze proefles te beginnen van 2 uur rijles voor maar € 45,-. Na de proefles kunnen wij een duidelijk en eerlijk advies geven over het aantal lessen dat jij nodig zal hebben. De lessen kunnen ook in de avonduren en in het weekend worden gevolgd.

Bij de motor kan jij kiezen voor een snelcursus of voor een reguliere opleiding. Bij een snelcursus wordt het examen gelijk aangevraagd en de lessen worden gelijk ingepland. Bij een reguliere opleiding passen wij ons aan op jouw wensen. Wij lessen op moderne motoren met ABS remsysteem. Waar je ook rekening mee moet houden is je leeftijd. Bij het motorrijbewijs zijn er namelijk meerdere catogorien rijbewijzen die worden uitgegeven.

Drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A

Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) u nodig heeft, hangt af van het motorvermogen, uw leeftijd en ervaring:

  • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. v.a. 1 Januari 2014 kunt u het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat u eerst rijbewijs A1 heeft gehaald!!!!!!!! Ook in dat geval is de minimumleeftijd voor rijbewijs A2 20 jaar.
  • Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Onderdelen motorrijexamen

Om rijles voor het motorrijbewijs te mogen doen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat A of rijbewijs cat.B Het praktijkexamen bestaat uit het examen voertuigbeheersing (AVB) oefeningen op het parkeerplaats (mag worden gedaan met B rijbewijs) en het examen verkeersdeelneming, (AVD), hier moet je echter wel in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Als u bent geslaagd voor het examen voertuigbeheersing kunt u door naar het AVD examen.

Algemeen

Proefles,   90 min. € 45,-
losse les,    60  min. € 37,50
Blokles,    120  min. € 75,-

Pakketten

Introductiepakket 10 lessen € 325,-
10 lessen inclusief AVB examen € 445,-
10 lessen inclusief AVD examen € 565,-
20 lessen*Inclusief AVB/AVD examen € 999,-
25 lessen*Inclusief AVB/AVD examen € 1225,-
30 lessen*Inclusief AVB/AVD examen € 1400,-

*indien eerste examen AVD
komt er eenmalig € 27,80 bij voor een gezondheidsverklaring

Examens

Cbr theorie examen € 35,-
AVB examen € 120,-
AVD examen € 230,-
BNOR examen € 250,-
Faalangst examen € 280,-
Gezondheidsverklaring € 32,80
Motorhuur tijdens examen € 37,50

 

Contact

Naam:
Adres:
Woonplaats:
Aanvraag Voor:
Telefoonnummer: 
E-mailadres: